Bitcoins kopen, hoe en waar.

Bitcoins kopen, hoe en waar.

nov 29, 2013 Bitcoins by admin

Bitcoins kopen

Recent kregen wij een aantal verzoeken om een handleiding te schrijven voor het aanschaffen van Bitcoins. Er is blijkbaar nog een grote groep mensen op zoek naar een Nederlandse handleiding.

Kort gezegd dien je het volgende te doen: Bitcoin wallet downloaden –> Bitcoins kopen bij bijvoorbeeld Bitonic.nl –>  Ontvangen van Bitcoins –> Wallet beveiligen.

1. Bitcoin wallet downloaden

Over het algemeen wordt de Bitcoin wallet Multibit ervaren als een goede wallet. Om Multibit te downloaden ga naar deze site: klik! Multibit is zowel beschikbaar voor Windows als voor Mac en Linux.

2. Bitcoins kopen

Een goede website binnen Nederland voor het kopen van Bitcoins is Bitonic.nl. Je kunt bij Bitonic.nl het gewenste aantal Bitcoins invullen of het gewenste bedrag dat je wilt besteden. Nadat je dit hebt bevestigd klik je op de pijl rechts naast het invoerveld.

Nu dien je het ontvangstadres op te geven. Dit is het adres van jouw wallet (digitale portemonnee). Dit adres vindt je wanneer je op ontvangen klikt in het programma Multibit. Je kunt nu op het icoontje klikken achter het adres op het adres te kopiëren. Dit plak je vervolgens in het invoerveld.

Vervolgens kun je de betaling afronden door middel van een iDeal betaling.

3. Ontvangen van Bitcoins

Wanneer Bitonic.nl je betaling heeft ontvangen wordt het zo spoedig mogelijk naar je Bitcoin wallet verzonden. Mochten de Bitcoins nog niet zijn ontvangen dan kun je je wallet synchroniseren door in Multibit naar hulpprogramma’s te gaan en vervolgens voor de optie herstart blockchain en Transacties.

4. Bitcoin wallet beveiligen

Je kunt je Bitcoin wallet beveiligen door op bestand –> wachtwoord toevoegen te klikken. Daarnaast is het ook verstandig om een back up te maken. Om een back up van je Bitcoin wallet te maken kies je voor hulpprogramma’s –> Exporteer Prive-sleutels. Het is verstandig om deze back up op bijvoorbeeld een usb stick te zetten. Deze locatie kun je selecteren in het overzicht dat je te zien krijgt. Optioneel kun je nog een extra wachtwoord toevoegen voor je back up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *